Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 7 Ocak 2021 tarihinde IPARD II Programı Onuncu Başvuru Çağrı İlanına çıkmış bulunmaktadır.
10. Başvuru Çağrı İlan metnini görmek için tıklayınız
Kamuoyuna ilanen duyurulur...
Tüm Projeleri İnceleyin"Ben Nevzat Helvacıoğlu, Kastamonu Taşköprü bölgesinde ürettiğimiz yöresel ve kaliteli sarımsakları pazarlamak amacıyla Alter Gıda Sanayi Şirketi’ni kurduk. "
Faydalanıcı : Nevzat Helvacıoğlu
500-1000 Metre Arası (%17 Eğimli) Dağlık Alan Listesi
1000 Metre Üstü Dağlık Alan Listesi
Güncelleme Tarihi : 16/12/2020
Bakanlığın, üretilen yeni veriler doğrultusunda listede güncelleme yapma hakkı saklıdır.
IPARD, Avrupa Birliği (AB) tarafından aday ve potansiyel aday ülkelere destek olmak amacıyla oluşturulan, Katılım Öncesi Yardım Aracı’nın (Instrument for Pre-Accession Assistance-IPA) Kırsal Kalkınma bileşenidir.
IPARD, Avrupa Birliği’nin Ortak Tarım Politikası, Kırsal Kalkınma Politikası ve ilgili politikalarının uygulanması ve yönetimi için uyum hazırlıklarını ve bu kapsamda politika geliştirilmesini desteklemeyi amaçlamaktadır.
IPARD desteğinin 2014-2020 dönemini içeren çok yıllı “Kırsal Kalkınma Programı” kapsamında uygulanması gerekmektedir. Bu süreçte Avrupa Komisyonu ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından birlikte finanse edilecek destek programları uygulanacaktır.
Sektörler bazında AB Tarafından tahsis edilen bütçeler ve harcanma tutarları yukarıdaki tabloda görülmektedir. Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar (101) konusunda sözleşmeye bağlanan bütçenin harcanma oranı %21,5 Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanmasına Yönelik Yatırımlar (103) konusunda sözleşmeye bağlanan bütçenin harcanma oranı %6,6, Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme (302) konusunda sözleşmeye bağlanan bütçenin harcanma oranı ise %,34,5’dır. Toplamda sözleşmeye bağlanan bütçenin harcanma oranı ise %19,46’dır. Ayrıltılı bilgi için Devamı et
Kırsal Kalkınma Programı İzleme Komitesi, IPARD Programı’nın uygulanmasının etkililiğini ve kalitesini izlemek için kurulmuştur.
Bu komite, IPARD Programı’nın belirlenen hedeflere ulaşılıp ulaşılmadığını ve uygulamalardaki ilerlemeyi incelemek üzere yılda en az iki kez toplanmaktadır.
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
Tarım Reformu Genel Müdürlüğü
AB Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başk.
IPARD Yönetim Otoritesi
Eskişehir Yolu 9. Km ANKARA/Türkiye
(c) 2019